Είναι τα Oreos Vegan; Ο οδηγός Vegan για τα μπισκότα Oreo

Τα μπισκότα Oreo αποτελούνται από γκοφρέτες σοκολάτας και μια γλυκιά στρώση κρέμας ενδιάμεσα. Ευτυχώς για τους vegan, αυτή η μεσαία στρώση δεν είναι από πραγματική κρέμα γάλακτος. Στην πραγματικότητα, για πρακτικούς και πιθανούς vegans, σχεδόν όλα τα μπισκότα Oreo που δεν έχουν βυθιστεί περνούν τα βίγκαν σκουπίδια τεστ τροφίμων.

Ωστόσο, τα Oreo εξακολουθούν να περιέχουν μια χούφτα από αμφίβολα συστατικά για vegan και στην κορυφή αυτής της λίστας είναι η ζάχαρη. Προτού βουτήξετε ένα Oreo σε ένα ποτήρι μη γαλακτοκομικό γάλα, μάθετε τι πρέπει να προσέχετε στην ετικέτα στον οδηγό μας για vegan Oreos.

Γιατί τα περισσότερα μπισκότα Oreo είναι Vegan

Ενώ τα Oreo ήταν πάντα χωρίς γαλακτοκομικά, δεν ήταν κατάλληλα για vegans μέχρι το 1997, όταν αφαιρέθηκε το λαρδί από τη σύνθεση. Αυτές τις μέρες, τα φυτικά έλαια αντικαθιστούν το ζωικό λίπος.

Τούτου λεχθέντος, τα Oreos εξακολουθούν να περιλαμβάνουν συστατικά που δεν επισημαίνονται σαφώς ως vegan. Φροντίστε να διαβάσετε την ετικέτα κάθε συσκευασίας για να δείτε εάν η ποικιλία σας περιέχει λιγότερο κοινά, μη vegan συστατικά.

Ζάχαρη

Όλες οι ποικιλίες Oreos περιέχουν ζάχαρη, ένα πιθανό μείγμα τεύτλων και ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο. Η vegan ζάχαρη από τεύτλα γίνεται επιτραπέζια ζάχαρη με μία μόνο διαδικασία σε ένα μόνο διυλιστήριο. Η μη βιολογική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο μεταφέρεται σε δευτερεύουσα εγκατάσταση και επεξεργάζεται με ζωικό κόκκαλο για λεύκανση Για ορισμένους αυστηρούς τρώγοντες με βάση τα φυτά, αυτό αποκλείει κάθε ζάχαρη που δεν προσδιορίζει την ιδιότητά της ως vegan.

Ορισμένα Oreo περιέχουν επίσης ιμβερτοποιημένο σάκχαρο—επιτραπέζια ζάχαρη που έχει διασπάσει τους δεσμούς μεταξύ των μορίων γλυκόζης και φρουκτόζης μέσω μιας χημικής αντίδρασης γνωστής ως υδρόλυσης. Το ιμβερτοποιημένο σάκχαρο εμφανίζεται συχνά σε καραμέλες και μπισκότα χάρη στην υδατοδιαλυτότητα και την λεία υφή του.

Πυκνωτές

Τα πηκτικά παρέχουν υφή στα αρτοσκευάσματα.Τα Oreo περιέχουν ταπιόκα (που προέρχεται από το φυτό μανιόκα) και κόμμι ξανθάνης (ένα κοινό πρόσθετο τροφίμων που παρασκευάζεται από καλαμπόκι που έχει υποστεί ζύμωση με βακτήρια).

Canola και φοινικέλαια

Τα έλαια με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά όπως η κανόλα (φτιαγμένο από κραμβόσπορο) και η φοινικέλα δίνουν στα Oreos την κρεμώδη αίσθηση του στόματος. Ωστόσο, αυτά τα έλαια αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας.

Φοινικέλαιο αναπτύσσονται σε μερικά από τα δάση με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα του κόσμου.Οι βίγκαν που έχουν περιβαλλοντική συνείδηση ​​συχνά αποφεύγουν τα προϊόντα με φοινικέλαιο λόγω της συσχέτισής του με την καταστροφή των βιότοπων της άγριας ζωής.

Τεχνητή και φυσική γεύση

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία, οι “τεχνητές γεύσεις” αναφέρονται σε προϊόντα που δεν παράγονται από ζώα, φυτά ή μύκητες. Αντιστρόφως, οι φυσικές γεύσεις προέρχονται από φυτά, μύκητες και ζώα. Επειδή ορισμένα Oreo έχουν γεύση κρέμας, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε από την ετικέτα μόνο εάν οι φυσικές γεύσεις έχουν προέλθει από ζωικά προϊόντα.

Οι βίγκαν που έχουν υιοθετήσει μια πρακτική και πιθανή προσέγγιση δεν ασχολούνται με την προέλευση των φυσικών γεύσεων. Ωστόσο, οι πιο αυστηροί βίγκαν μπορεί να αποφύγουν εντελώς τις πρόσθετες γεύσεις για να εξασφαλίσουν μια αμιγώς φυτική διατροφή.

Κερί Carnauba

Ένα σκληρό, φυτικής προέλευσης κερί που προέρχεται από βραζιλιάνικους φοίνικες, η εκχύλιση κεριού καρναούμπα μπορεί να προκαλέσει καταστροφή οικοτόπων καθώς και αποψίλωση των δασών.

Μονοστεατική Προπυλενογλυκόλη

Χρησιμοποιείται ως γαλακτωματοποιητής από τη δεκαετία του 1960, η προπυλενογλυκόλη εμφανίζεται συχνά σε μη γαλακτοκομικά επιδόρπια επειδή δίνει στα γλυκά μια σωστή υφή. Οι περιβαλλοντικοί βίγκαν συχνά αποφεύγουν αυτό το παράγωγο πετρελαίου λόγω ανησυχιών για την αειφορία, αλλά η νέα τεχνολογία προσφέρει ευκαιρίες για φυτικές επιλογές στο εγγύς μελλοντικός.

Πολυγλυκερόλη Πολυρικινελαϊκό οξύ

Οι γλυκερίνες είναι λιπαρά οξέα που λαμβάνονται γενικά από φυτικές (σογιέλαιο ή φοινικέλαιο) και ζωικές (βοδινό ή πρόβειο λίπος) πηγές. Μπορούν επίσης να παραχθούν από συνθετικά. Αυτό το κοινό πρόσθετο τροφίμων συμβάλλει στη μείωση του ιξώδους της σοκολάτας.

Οι περισσότεροι vegans δεν αμφισβητούν τις πηγές αυτών των προσθέτων τροφίμων, αλλά για άλλους vegan, τα Oreo που περιέχουν αυτό το οξύ δεν θεωρούνται χωρίς ζωικά προϊόντα.

Χρωστικές τροφίμων

Από το χρώμα της καραμέλας μέχρι το διοξείδιο του τιτανίου, τα μπισκότα Oreo περιέχουν μια ποικιλία χρωμάτων τροφίμων. Αυτά γενικά προέρχονται από πετρέλαιο, του οποίου η καύση και η εξαγωγή είναι η κύρια αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Λεθικίνη σόγιας

Η λεκιθίνη σόγιας είναι ένα κοινό, φυτικής προέλευσης πρόσθετο τροφίμων και γαλακτωματοποιητής που βοηθά στην παροχή υφής στα Oreos. Η λεθικίνη μπορεί επίσης να προέρχεται από μη vegan αυγά.

Μαγιά

Ούτε φυτική ούτε ζωική, η μαγιά είναι μονοκύτταρα μέλη της οικογένειας των μυκήτων. Γενικά περιλαμβάνονται σε μια vegan διατροφή και παίζουν ρόλο στην αφαίρεση του ψωμιού και στη ζύμωση της μπύρας και του κρασιού.

Γιατί μερικά Oreo δεν είναι Vegan

Azlin Nur Bakarudin/EyeEm/Getty Images


Τα μπισκότα Dipped Oreo περιέχουν γαλακτοκομικά, καθιστώντας τα απαγορευμένα για όσους τρώνε φυτικά προϊόντα. Άλλες ποικιλίες περιέχουν αυγά και ένα λιγότερο γνωστό ζωικό προϊόν: γλάσο ζαχαροπλαστικής. Φροντίστε να διαβάσετε την ετικέτα κάθε προϊόντος για να αποφύγετε την κατά λάθος κατανάλωση αυτών των συστατικών.

Γαλακτοκομείο

Ορισμένες ποικιλίες Oreos περιέχουν διάφορα είδη γαλακτοκομικών προϊόντων ζωικής προέλευσης, όπως στερεά γαλακτοκομικών προϊόντων, ορό γάλακτος, αποβουτυρωμένο γάλα και κρέμα γάλακτος.

Αυγά

Τα αυγά είναι ζωικά προϊόντα για τα οποία σχεδόν όλοι οι βίγκαν συμφωνούν ότι δεν πληρούν τον ορισμό του φυτικής προέλευσης. Ένας μικρός αριθμός ανθρώπων που είναι γνωστοί ως veggans περιλαμβάνουν τα αυγά της αυλής στην κατά τα άλλα δίαιτά τους χωρίς ζωικά προϊόντα.

Γλασέ ζαχαροπλαστείου

Το γλάσο ζαχαροπλαστείου δίνει στα τρόφιμα μια γυαλιστερή επίστρωση. Προέρχεται από το έντομο lac που εκκρίνει μια ρητίνη στα δέντρα στα οποία κατοικούν τα έντομα. Οι καλύτερες εκτιμήσεις πιστεύουν ότι χρειάζονται περίπου 50.000 ζωύφια λάκας για να παραχθεί 1 κιλό βρώσιμης λάκας, και η λακ είναι συχνά σκοτώθηκε κατά τη συγκομιδή.

Τύποι Vegan Oreos


Τα Golden Oreo είναι φιλικά προς τους χορτοφάγους σύμφωνα με τα περισσότερα φυτικά πρότυπα διατροφής.

Εικόνες Amy Stocklein/Getty Images


Πολλά μπισκότα σάντουιτς σοκολάτας Oreo δεν περιέχουν προφανή ζωικά προϊόντα. Εάν δεν σας απασχολεί η επεξεργασία της ζάχαρης ή η προέλευση των πρόσθετων γεύσεων, βουτήξτε!

  • Κλασικά μπισκότα και γεύσεις (Μπισκότα σάντουιτς σοκολάτας, Double Stuf, Mega Stuf, Golden, Golden Double Stuf, Golden Lemon, Toffee Crunch, Κρέμα με γεύση φουντουκιού σοκολάτας, Κρέμα με γεύση Java Chip, Κρέμα με άρωμα μέντας, Κρέμα με άρωμα κέικ γενεθλίων, κρέμα σοκολάτας, κρέμα μαύρης σοκολάτας, Σοκολατόπιτα με φυστικοβούτυρο, φυστικοβούτυρο, κέικ καρότου, σοκολατένιο marshmallow, καραμέλα καρύδας, κρέμα με γεύση, απόλυτη κρέμα σοκολάτας, 110η τούρτα σοκολάτας κομφετί γενεθλίων, διπλό υλικό χωρίς γλουτένη)
  • Αραιώνει (Thins, Thins Extra Stuf, Κρέμα με γεύση μαύρης σοκολάτας, Κρέμα με άρωμα μέντας, Κρέμα με άρωμα Latte, Χρυσή, Κρέμα με άρωμα χρυσού λεμονιού)

Μη Vegan Ποικιλίες Oreo

Σε γενικές γραμμές, εάν τα Oreo σας έχουν βυθιστεί, μπορείτε να τα ξαναβάλετε στο ράφι.Το Oreo προσφέρει επίσης πολλά κατεψυγμένα επιδόρπια με βάση τα γαλακτοκομικά, κανένα από τα οποία δεν είναι φιλικό προς τους vegan.

  • Τούρτες
  • Βουτηγμένα (Fudge Covered, Fudge Covered Mint Creme, Dark Chocolate Fudge Covered, OREOid Cookies, Fudge Covered & White Fudge Covered Holiday Cookies)
  • Μπουκιές Βουτηγμένες (Βουτηγμένο με φοντάν, κρέμα με άρωμα μέντας με βουτηγμένο φοντάν, κρέμα με γεύση λάτε με βουτιά σε φοντάν)
  • Κατεψυγμένα Γαλακτοκομικά Επιδόρπια (Σάντουιτς, Μπάρες, Επιδόρπιο, Κύπελλα για Επιδόρπιο, Χωνάκια για Επιδόρπιο, Επιδόρπιο Oreo & Chips Ahoy)

Συχνές Ερωτήσεις


  • Είναι τα Oreos χωρίς γαλακτοκομικά;

    Σχεδόν όλα τα μπισκότα Oreo Classics, Flavors και Thins δεν περιέχουν γαλακτοκομικά. Ωστόσο, εάν τα Oreo έχουν βυθιστεί, περιέχουν γαλακτοκομικά.


  • Είναι η ζάχαρη στο Oreos vegan;

    Μάλλον όχι. Εφόσον η ετικέτα των τροφίμων υποδεικνύει μόνο «ζάχαρη», τα Oreos πιθανότατα περιέχουν ένα μείγμα από βίγκαν ζάχαρη από τεύτλα και μη βίγκαν ραφιναρισμένη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Ενώ οι περισσότεροι vegan εξακολουθούν να το θεωρούν αποδεκτό, οι πιο αυστηροί βίγκαν θα θέλουν να απέχουν.


  • Είναι βίγκαν τα Golden Oreos;

    Σύμφωνα με τους περισσότερους πρακτικούς και πιθανούς ορισμούς, ναι – τα Golden Oreo είναι vegan καθώς δεν περιέχουν προφανή μη vegan συστατικά. Αλλά, όπως όλες οι άλλες ποικιλίες, περιέχουν ζάχαρη που ήταν πιθανό, τουλάχιστον εν μέρει, να έχει υποστεί επεξεργασία με οστά ζώων απανθρακώνω.


  • Ποια Oreo δεν είναι vegan;

    Σε γενικές γραμμές, τα βουτηγμένα μπισκότα Oreo είναι η πιο πιθανή ποικιλία που περιέχει ζωικά προϊόντα, αλλά μερικές άλλες ποικιλίες περιέχουν επίσης μη vegan συστατικά. Φροντίστε να διαβάσετε την ετικέτα για να εξασφαλίσετε μια απόλαυση με βάση τα φυτά.

Leave a Comment